Fot

Fotproblemer reduserer bevegelsesfrihet og tar bort mange trivselsmuligheter. Skiturer, golf og løping kan bli like smertefulle som frustrerende. Derfor er forebygging av slike plager viktig: Sko, såler og treningsmengder er vesentlige elementer. Og riktig behandling - når det har gått galt! Om mulig, gjør noe med årsaken! Behandlingen for øvrig må rettes inn mot funksjonsavvik så vel som mot symptomer.

Hælspore

Hælspore er en skjelettforandring / forkalkning selve hælbeinet og forårsakes av lokalt stor strekkbelastning på beinhinne og skjelett- og båndstrukturer. Den vises på røntgen. Det er ikke nødvendig å fjerne en hælspore som del av en behandling.
Les mer om hælspore

Mortons nevrom (Mortons neurom)

Mortons nevrom er en smertefull nerveknute mellom to mellomfotknokler, vanligvis tilsvarende 3. og 4. tå. Forandringer i bløtdelene kan gi trykkøkning som forklarer smertene. Mortons nevrom forekommer oftere hos personer som er tverrplattfot. Gange og løp provoserer smertene som kan bli invalidiserende. Brede sko / innleggssåler og kirurgi er noen av behandlingsmulighetene ved mortons nevrom.

Plantarfasciit (Fasciitis plantaris)

Plantarfasciit er en kronisk smertetilstand ved senekappens (i fotsålen, latin: plantarfascien) feste foran på hælbenets underside. Varierende og for stor strekkbelastning/ mekanisk drag - ofte med en rekke små overrivinger i senevevet som resultat - er årsaken til plantarfasciit. Disse vevsforandringene er blant annet den vanligste årsaken til hælsmerter hos idrettsutøvere. Over tid vil den mekaniske strekkbelastningen kunne gi skjelettforandringer i hælbenet.

Finn din nærmeste klinikk

Henter klinikker...